Momenteel zijn er geen honden die geplaatst kunnen worden. We nemen op dit moment dus geen nieuwe cliënten aan.

Omdat voor veel mensen een hulphond vanaf pup af aan zelf opleiden een grote en/of onmogelijke opgave is, werken we bij LuckyPaws met voor opgeleide honden.

Dit zorgt ervoor dat de cliënt direct een hond heeft die ingezet kan worden als hulphond.

Alle honden worden door ons zelf getraind. De hond word uitsluitend opgeleid met een positieve training methode. Er word altijd gekeken naar het welzijn van de hond en trainen op het tempo van de hond.

Hoe dit in zijn werking gaat kan je hieronder lezen!

Als een van de fokkers waar we mee samen werken een nestje met pupjes heeft gaan we langs bij dit nest. Met 7 weken oud word het nestje getest op geschiktheid. Met deze test word gekeken hoe het karakter van de pups zijn. Mocht er een pup in het nest zitten die het juiste karakter bezit om opgeleid te worden als hulphond, schaffen we die pup aan. Met 8 aan 9 weken word de pup van de fokker opgehaald en gaat deze mee naar huis.

De pup blijft de gehele opleiding binnen huiselijke kring en draait mee binnen ons gezin. Hij zit dus niet in een kennel. Hoewel de pup wel bench training krijgt.

Eenmaal thuis aangekomen krijgt de pup enkele dagen om te wennen aan de nieuwe thuis situatie. De pup maakt kennis met de honden die al aanwezig zijn. Wanneer de pup een beetje gewend is begint zijn opleiding.

Voor een jonge pup betekent dat; veel slaapjes, socialisatie, habituatie, het aanleren van de basis commando’s en lekker veel knuffels krijgen en spelen met de andere honden.

Naarmate de hond ouder word gaat deze mee naar openbare plekken om te trainen en leert hij steeds meer nieuwe dingen aan en komt hij is steeds andere situaties.

Wanneer de hond 9 maand oud is krijgt hij zijn eerste examen. Dit examen test de gehoorzaamheid van de hond. De hond moet alle commando’s kunnen uitvoeren zonder weigering in bekende omgeving met weinig afleiding. Met 16 maand krijgt de hond zijn tweede examen. Bij dit examen word de hond getest op alle commando’s die hij moet kennen voordat hij geplaatst word bij een cliënt. De hond moet deze commando’s uitvoeren zonder te weigeren. Dit moet de hond kunnen in een vreemde omgeving met een gemiddelde hoeveelheid afleiding.

Als de hond beide examens behaald heeft nemen we contact op met een cliënt die wacht op een hond. Als de hond en cliënt een match zijn worden er 2 afspraken ingeplant waarop de cliënt en de hond gaan kennismaken met elkaar. Alvast gaan oefenen op de commando’s die de hond kent en al een band opbouwen samen. Wanneer de hond 18 maand is en de 2 afspraken geweest zijn kan de hond officieel verhuizen naar de cliënt.

De cliënt krijgt meerdere spullen zoals; Een gepersonaliseerd hulphond pasje van LuckyPaws, een hesje of tuig van LuckyPaws waarop duidelijk gemaakt word dat de hond een hulphond in opleiding is, een halsband met verstelbare riem, een penning met het telefoon nummer van de cliënt en het LuckyPaws logo, een zak voer, het favoriete speeltje van de hond en een kleedje. Ook krijg de cliënt een welkomst cadeau en een map met alle nodige informatie.

De cliënt en de hond moeten samen nog 1 diploma behalen.

Om voor te bereiden op dat examen krijgt de cliënt na plaatsing nog 6 maand team training.

De eerste 6 weken na de plaatsing van de hond heeft de cliënt 1 keer per week training met de trainer. Door elkaar zo frequent te zien zal de plaatsing van de hond soepel verlopen. De eerste paar lessen ligt de focus op het worden van een team. Dit houd in dat de cliënt en de hond samen leren werken en aan elkaar wennen.

Zodra de cliënt en de hond helemaal aan elkaar gewend zijn en goed samen kunnen werken, gaan we de focus leggen op de specifieke taken die de hond moet kunnen voor de cliënt. In deze periode heeft de cliënt 1 keer per 2 weken training. Als alle lessen zijn voldaan en cliënt en hond klaar zijn voor het laatste examen word deze afgenomen.

Bij het laatste examen word gekeken naar de uitvoering van de cliënt gerichte taken. Ook moet de hond alle commando’s kunnen uitvoeren zonder weigering op een onbekende plek waar veel afleiding is.

Als de cliënt en de hond slagen krijgen ze een diploma en zijn de een gecertificeerd hulphond team! De cliënt krijgt een tuig zonder de tekst “in opleiding”. Ook krijgt de cliënt een nieuw pasje die een jaar geldig is.

De cliënt moet samen met de hond elk jaar opnieuw een examen afleggen om getest te worden op gehoorzaamheid en uitvoering van zijn taken. Als de hond zakt voor het herexamen moet de cliënt de nodige aantal extra lessen nemen om te werken aan de reden waarom hij het examen niet gehaald heeft. Als dit verholpen is, slaagt de hond alsnog voor het herexamen en krijgt deze weer een nieuw geldig pasje.

Mocht de cliënt extra lessen willen kunnen deze altijd ingeplant worden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een hond van LuckyPaws?

Bij LuckyPaws worden alleen psychosociale hulphonden opgeleid. Met uitzondering kunnen er ADL taken aangeleerd worden als dit nodig is.

Als jij een hond van LuckyPaws wilt dien je contact op te nemen per mail. In deze mail leg je uit waar een hulphond jou bij zou kunnen helpen.

We mailen altijd terug. Wanneer jou hulpvraag past bij LuckyPaws plannen we een kennismaking gesprek in. Je moet verschillende stukken leveren tijdens deze kennismaking. Wat voor stukken je moet mee nemen laten we je weten per mail.

Als alles goed is kom je op de wachtlijst voor een hond. Bij LuckyPaws streven we er naar dat je niet langer dan 4 maand hoeft te wachten tot we een hond hebben die bij jou past.

Wat voor hulphonden leiden wij op?

Bij LuckyPaws staan we centraal voor psychosociale hulphonden. Dit is een brede benaming voor verschillende soorten hulphonden.

Deze hulphonden helpen bij blijvende mentale problematiek. Waarbij de klachten van de problematiek zo dus danig belemmeren in het dagelijks leven van de cliënt dat mede delen in de maatschappij niet mogelijk is zonder hulp. Wanneer een hond deze hulp kan bieden gaan we een traject in.

Met welke rassen word er voornamelijk gewerkt?

We hebben een standaard aantal honden rassen die we in zetten. Echter sluiten we geen rassen buiten. Mocht er een pup in beeld komen die perfect zou zijn voor het hulphond werk zal deze aangeschaft worden. De meest voorkomende rassen waar we mee werken staan hieronder genoemd. 

  • Golden retriever

  • Labrdor retriever

  • Duitse staande

  • Flatcoated retriever

  • Grote munsterlander

  • Gordon setter

  • Engelse setter

Kan ik met mijn al aanwezige hond een traject starten bij LuckyPaws?

Nee. De honden starten met 8 aan 9 weken oud de interne opleiding. Het is dus niet mogelijk om met een al aanwezige hond het traject te volgen bij LuckyPaws. 

Kan ik bepalen welke ras, naam en geslacht de hond heeft?

Voor ras en geslacht kan je zeker een voorkeur geven! Daar kunnen we proberen rekening mee te houden. Mochten we het ras waar om gevraagd word niet in opleiding hebben, dan is het mogelijk dat we deze als pup gaan aanschaffen en opleiden. Hou er rekening mee dat de hond wel nogsteeds zijn opleiding bij ons volgt en het plaatsen van de hond langer gaat duren dan de genoemde 4 maand wachttijd met een al opgeleide hond. 

De naam van de hond kan je echter niet zelf bepalen. De honden hebben al een naam waarmee ze opgevoed en getraind zijn. Deze is dus niet meer te veranderen.  

Hoeveel kost het om een hulphond van LuckyPaws te krijgen?

De kosten variëren per hond. Dit ligt aan de aanschaf kosten van de hond, eventuele dierenarts kosten en andere kosten zoals voer. 

de onderstaande afbeelding is een voorbeeld kosten overzicht. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 14.000 en 16.000 euro.

Tabel uitleg 

Onder het kopje "Wat?" staat de dienst of product. Bijvoorbeeld "Privé lessen aan huis 1e 6 weken"

Onder het kopje "Kosten per keer" zie je wat het bedrag is voor 1 keer. Bij "Privé lessen aan huis 1e 6 weken" staat 150. Dit houd in dat 1 privé les 150 euro kost. 

Vervolgens is het volgende kopje "hoe vaak per week". Hier zie je 1 staan. Dat houd in dat je 1 keer per week een privé les heb. 

Het kopje "totaal kosten periode" word er berekend wat de totale kosten van de 1e 6 weken zouden zijn. In dit geval is dat 900 euro. 

De onderste regel van de tabel heet "Opleiding totaal". Dit is het uiteindelijke bedrag. In dit voorbeeld gaat het om 14.995 euro. Dit is het eind bedrag van de totale opleiding van de hond exclusief de reiskosten. Als de hond word geplaatst bij de cliënt dient dus dit bedrag overgemaakt te zijn.

zoals aangegeven verschillen de kosten per individuele hond. Je krijgt een compleet kosten overzicht zoals hierboven voor de desbetreffende hond. Als de gemeente de kosten van de opleiding gaat vergoeden kan je dat overzicht aanleveren. 


De trajecten worden door mij (eigenaar van LuckyPaws) opgepakt. Dit houd in dat er kleinschalig trajecten aangenomen worden. Daardoor is er mogelijk een wachttijd voordat je een traject aan kan gaan bij LuckyPaws.